Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Adri de Boer 'sjongt Stef Bos'

SIBRANDAHûS - SIBRANDAHÛS – Singer-songwriter Adri de Boer geeft zondagmiddag 9 oktober een concert in Kloosterkapel Sibrandahûs. In zijn nieuwe programma staat zijn zesde soloalbum ‘Geandewei’ centraal. Daarnaast brengt de Friese troubadour ook een ruime greep uit zijn oudere werk.

Adri de Boer zingt al zo ’n 35 jaar in zijn ‘memmetaal’ en met succes. Vorig jaar schreef hij voor de derde keer in zijn lange carrière jaar het Friestalige liedjesfestival ‘Liet’ op zijn naam. Dat resulteerde erin dat hij in Fryslân vertegenwoordigde op Liet International. Dit internationale songfestival voor streektalen werd in mei in het Deense Tønder gehouden.

De in Lippenhuizen woonachtige zanger/muzikant is al lang niet meer weg te denken in de Fryske muziekscene. Geandewei is dan ook een aanrader voor iedereen die de Friestalige muziek een warm hart toedraagt. Gezellige liedjes worden afgewisseld met gevoelige songs die je diep in het hart raken.

Naast eigen werk is er ook ruimte voor in het Fries vertaalde wereldhits uit zijn programma ’Oer de grins’. Adri de Boer geeft in Sibrandahûs bovendien alvast een voorproefje van zijn allernieuwste programma ‘De Boer Sjongt Bos’ , waarmee hij in het seizoen 2023-2034 uitgebreid op tournee gaat. Hierbij brengt hij composities van zanger van Stef Bos vertaald in het Fries.

Het concert in de Kloosterkapel begint om half vier (15.30 uur). De deuren gaan zoals altijd een half uur voor aanvang open. Kaarten à €10 zijn verkrijgbaar aan de deur (geen voorverkoop).

Waar:Kloosterkapel
Plaats:Sibrandahûs
Datum:09-10-2022
Aanvang:15.30 uur