Logo
Zoeken
Zoeken
2.3 °C

Concert Eeuwe Zijlstra en Jan Vermaning

DRACHTEN - Organist Eeuwe Zijlstra en trompettist Jan Vermaning verzorgen op vrijdag 25 november een concert in de Grote Kerk in Drachten. Het concert begint om 20.00 uur. De entreeprijs is 8 euro.

Eeuwe Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Daarnaast volgde hij vele masterclasses. Zijlstra is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen en in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Ook is hij als organist werkzaam voor het Groninger Studenten Pastoraat in de Martinikerk en is hij de vaste bespeler van het orgel in de grote zaal van De Oosterpoort in Groningen.

Jan Vermaning studeerde trompet en orkestdirectie aan het conservatorium in Groningen. Hij is verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Met violiste Anita Jongerman heeft hij in 2007 het Nationaal Symfonisch Kamerorkest opgericht, waar hij sinds de oprichting chef-dirigent van is. Ook is hij initiator, artistiek leider en dirigent van het Frysk Blazers Ensemble en het Chamber Music Consort. Sinds 1996 organiseert hij onder de naam Op-Maat Cultuurpromotie en Impresariaat zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied.

Waar:Grote Kerk
Plaats:Drachten
Datum:25-11-2022
Aanvang:20.00 uur
 

Arjen Bakker

Drachten