Account
Logo
Zoeken
Zoeken
11 °C

Grade 2 • Death by Stereo

DRACHTEN - Kom lekker schoppen tegen alles wat fout is aan onze maatschappij met de punkers van Grade 2 en Death by Stereo in Iduna.

Grade 2
De drie honden van Grade 2 brengen rauwe punk in de klassieke vorm. Tuig van de richel afkomstig van het Engelse eiland Wight. Niet echt een bruisende plek voor jonge muzikanten, dus stapten ze op de ferry om hun blik te verbreden. Op het vaste land werd Grade 2 als snel berucht en zeven jaar later touren ze met hun album ‘Graveyard Island’ op zak de hele wereld rond. Onder de arm van punkgiganten als Dropkick Murphys, Anti-Flag en Social Distortion kon het grote publiek kennis maken met ’the future of punk-&-oi! Nu komen ze naar Iduna om te laten horen dat hedendaagse punk nog net zo relevant en urgent is als in de jaren 70.

Deaht by Stereo
De hardcorepunkers van Death by Sereo versmelten hardcoregrooves, ongetemde thrashfurie met muzikale complexiteit, frisse melodieën en dubbelstemmige refreintjes. De band werd in 1996 opgericht door zanger Efrem Shulz en ontleent zijn naam aan een beroemde scene uit de culthorrorcomedyklassieker The Lost Boys. De albums If Looks Could Kill I'd Watch You Die en Day of the Death maakten de band begin 2000 tot een hype. Inmiddels is Deaht by Stereo uitgegroeid tot een van de klassiekers binnen het hedendaagse punkgenre.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:26-03-2023
Aanvang:18.00 uur