Logo
Zoeken
Zoeken
4.3 °C

Feestelijk en gratis koorconcert

DRACHTEN - Het koor Choral Voices uit Groningen verzorgt op zondag 29 januari om 16.00 A Festival of Lessons and Carols for Epiphany in de Grote Kerk van Drachten. Een feestelijke afwisseling van teksten en liederen in de Engelse koortraditie, bekend van de kersttijd, maar nu rond het hoogfeest Epifanie. Iedereen is welkom in de kerk aan Zuidkade 19, de toegang is gratis.

Epifanie komt van het Griekse woord ‘epifaneia’, letterlijk ‘plotseling verschijnen’ en dan in het bijzonder het plotseling verschijnen van een godheid. Het hoogfeest van Epifanie gaat dan ook over hoe God in de wereld is verschenen in Christus. Volgens de traditie gebeurt dat in drie Bijbelverhalen: het bezoek van de drie koningen, de doop in de Jordaan en Jezus’ eerste wonder op de bruiloft in Kana. Het zijn drie momenten waarin, als een plotselinge flits van inzicht, blijkt dat dit niet zomaar een mooi kind of een wijze leraar is, maar het vleesgeworden Woord.

Om deze verhalen, naast Herodes’ kindermoord en de lofzang van Simeon draait het dus in de teksten en carols die op 29 januari te horen zijn. De liederen zijn gecomponeerd door onder anderen John Rutter, Peter Warlock en Jan Pieterszoon Sweelinck; Philip W.J. Stopford en David Wilcocks.

Choral Voices staat onder leiding van Daniël Rouwkema, organist is Mannes Hofsink.

Waar:Grote Kerk
Plaats:Drachten
Datum:29-01-2023
Aanvang:16.00 uur
 

Arjen Bakker

Drachten