Logo
Zoeken
Zoeken
4 °C

Metalcafé WinterFest in Badhús

DE WESTEREEN - Metalcafé WinterFest zaterdag 28 januari 2023 in Badhús

De heren van RTV Metalcafé organiseren een WinterFest editie voor alle metal liefhebbers uit de regio, en ver daarbuiten. Met een mix van regionale en nationale bands belooft deze 3e editie in Poppodium het Badhús weer een succes te worden.

Stoflik Omskot
Deze Friestalige metalband heeft historie geschreven om een plek te veroveren in de Fryske Top 100. Binnenkomen op nummer 74 is een geweldige prestatie met hun nummer ‘BBQ mei de Buorfrou’. Volgens eigen zeggen is de band niet alleen te scharen onder death metal, maar zitten er ook punk- en hardcore invloeden in de nummers. Met hun debuutalbum ‘Harksankjes fan de dea’ en nieuwe nummers die nu ingespeeld worden staan ze in juli van dit jaar op Stonehenge.

Ten Ton John
De band Ten Ton John uit regio Zuid Holland speelt trashy metal met groovende riffs. Met invloeden van hardcore, funk en tech die doen denken aan het oude Machine Head, Tool en Gojira. De cleane zang afgewisseld met brute grunts maakt dat Ten Ton John een energieke band is zowel op het podium als daar buiten. Bekend van hun YouTube kanaal waar ze tal van professionele clips uitbracht. Bekijk en beluister de video’s van nummers als ‘Stand my Ground (Turn the Tide)’, ‘I am the Enemy’ of de meeste recente singel ‘Down’.

Ancestral Sin
Bekend vanuit de 90-er jaren wist deze Friese band veel metalzielen te stelen in de nationale metal scene, maar zeker hier in de eigen regio. Een band die van het podium afspatte met een mix van hardcore (punk) en thrash metal. Die qua snelheid nog nader werd ingetrapt met een dosis grindcore en met invloeden van aartsvaders als Heresy, Slayer en Napalm Death. In 1996 was het over en uit tot de band 4 jaar geleden de draad weer oppakte. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In april van het vorig jaar kwam de nieuwe LP ‘Social Hate Speech uit’.

Ornaris
Last but not least, de afsluiter van de avond. Deze nieuwe Black Metal band werd eind 2020 tijdens de corona pandemie opgericht als grapje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band met onder andere leden van Baldrs Draumar, Tsjuster & Helleruin. De Friese teksten gaan voornamelijk over de rauwheid van de natuur en muzikale invloeden worden gehaald uit bands als Gaerea, Kjeld, Mgla & Harakiri for the Sky.

RTV Metalcafé wil graag metalbands een podium geven. Niet alleen regionale bands maar zeker ook nationale en internationale acts. Vanaf de 1e editie van WinterFest is er sprake van een zeer positieve opbouw. De bands die we vastleggen, maar ook zeker het groeiende aantal publiek maakt dat de WinterFest edities succesvol zijn. Wie weet wat dit voor de toekomst kan betekenen, aldus Marcus van Ringen? The master of the wheels of steel, the ayatollah of rock 'n rolla, DJ Dikke Prima verzorgt de muzikale omlijsting van de avond.

Poppodium Badhús, Sportloane 2b De Westereen
Datum: zaterdag 28 januari 2023
Deur open: 19.00 uur
Entree: € 15,00
Pre sale: € 12,50 via MGTickets.nl
Waar:Badhús. Sportleane 2
Plaats:De Westereen
Datum:28-01-2023
Aanvang:19.00 uur
 

Badhús

De Westereen