Account
Logo
Zoeken
Zoeken
3.5 °C

ROSS THE BOSS

DRACHTEN - Hell yeah! Medeoprichter en ex-gitarist van de Amerikaanse heavymetalband Manowar Ross ‘the boss’ Friedman komt met band naar Iduna om het 35-jarig jubileum van het legendarische Manowar-album Kings of Metal met ons te vieren. Sanhedrin en Savage Existence staan als special guests op de bill.
Ross startte zijn rock ‘n’n roll-carriere als gitarist van de New Yorkse cultband The Dictators. Later richtte hij samen met Joey DeMaio Manowar op. Ross speelde gitaar op de klassieke eerste albums van Manowar, waaronder 'Battle Hymns', 'Into Glory Ride' en 'Hail To England'. Later stond hij zijn plaats af aan veel minder tot de verbeelding sprekende gitaristen. Kings of Metal is de laatste Manowar-plaat met Friedman. Ter ere van het 35-jarig bestaan wordt het album tijdens deze tour integraal gespeeld. De set wordt aangevuld met alle andere klassiekers uit zijn Manowar-periode.
Powertrio Sanhedrin uit Brooklyn maakt oldschool metal en weet zich met een moderne inslag te onderscheiden van andere 80s georiënteerde bands, met als troef frontvrouw /bassist Erica Stoltz. Savage Existence tilt oldschool metal naar een ander dimensie met knallede riffs, onorthodoxe songwriting en krankzinnige zang.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:07-05-2023
Aanvang:15.00 uur