Account
Logo
Zoeken
Zoeken
11.2 °C

Loudness

DRACHTEN - Als gevolg van de maatregelen in de aanpak van het coronavirus is de show van Loudness verplaatst naar 8 april 2023 (oorspronkelijk data: 11 april 2020, 9 april 2021, 16 april 2022). Reeds gekochte kaartjes blijven geldig. Ticketkopers hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad.

De legendarische Japanse heavy metalband Loudness komt op zaterdag 8 april 2023 naar Poppodium Iduna! Als onderdeel van wintertour zal de band Drachten aandoen en nemen ze hiervoor de bands Grey Attack (de) en Harsh (fr) mee als supports.
Loudness is opgericht in 1981 en groeit al snel uit tot de belangrijkste heavy metal band in Japan. Met uitzondering van de in 2008 overleden drummer Munetaka Higuchi is de startende line-up nog immer bij elkaar. Met de constante factor en gitaarvirtuoos Akira Takasaki, zanger Minoru Niihara en bassist Masayoshi Yamashita. Dat Loudness belangrijk was voor de ontwikkeling van heavy metal in Japan is een understatement. Begin jaren 80 was Loudness de eerste Japanse heavy metalband met een contract in de VS en wisten ze hierdoor zelfs buiten de landsgrenzen de hitlijsten te bereiken. Maar ook in eigen land veroorzaakten ze een heuse heavy metal ‘uitbarsting’ en hebben ze voor veel bands het pad naar succes aangelegd. Fastforward naar vandaag de dag is het uit Osaka afkomstige kwartet verantwoordelijk voor maar liefst 27 studioalbums waarvan het meest recent het uit 2018 afkomstige album ‘Rise to Glory’ is.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:08-04-2023
Aanvang:19.00 uur