Account
Logo
Zoeken

O Cielo, concert met orgel en cello

RYPTSJERK - Bijzonder concert met orgel en cello op 22 september

Stichting Op Toutenburg (Vijversburg, Bos van Ypey) en de Protestantse Gemeente Ryptsjerk bieden het theaterconcert ‘O Cielo’ van organist Simon Bouma en Judith Oost (cello) aan. De ongewone combinatie van orgel en cello zorgt voor een rijkdom aan klankkleuren.
‘O Cielo’ is een vrolijk en veelzijdig programma, waarin het orgel als ensemble-instrument met de cello van alle kanten wordt belicht. Het verhaal begint met de fantasieën die Simon en Judith, dochter van organist Gert Oost, als kinderen bij het reusachtige instrument hadden. Een toverinstrument en een orgelbalustrade die tegelijkertijd een stoomboot en een luchtballon kan zijn. Het orgel en de cello vertellen er samen over.
Als luisteraars gaan we op een muzikale reis. Tango’s uit Argentinië, Noorse sprookjes, romantiek in de bergen van Liechtenstein, feestmuziek vanuit Duitse kastelen, Russisch rumoer en zielsverhalen over Engelse heuvels klinken. Uit zuidelijke streken horen we een verstild gebed in een Franse kapel, Spaanse hitte en Catalaans liefdesvuur.
De voorstelling is ontroerend, fantasievol en humoristisch. In de Leeuwarder Courant kreeg dit optreden, dat op 13 plaatsen in de provincie wordt uitgevoerd, de maximale vijf sterren van de kritische beoordelaar Rudolf Nammensma. ,,O cielo (cielo is hemel) is een absolute aanrader voor vrijwel alle leeftijden, met twee puike musici’’, zo sloot hij zijn recensie af.
Aan alle dertien concerten is een korte erfgoedactiviteit gekoppeld, die door plaatselijke betrokkenen bij de kerk wordt georganiseerd. In ons geval kunnen wij niet om Op Toutenburg en de familie Ypey heen. Age Looxma Ypeij schonk immers ook het prachtige orgel aan de kerk van Ryptsjerk. Daarom volgt na de muziek ‘Het verhaal van Age’s porselein’ door Audrey Stielstra.
Van harte welkom en tot ziens bij ‘O Cielo’ op zondag 22 september. Aanvang: 15.00 uur.
Entree: 15 euro. Kaartverkoop voor aanvang bij de kerk. Informatie: www.barrevoet.nl

Waar:Kerk Ryptsjerk
Plaats:Ryptsjerk
Datum:22-09-2024
Aanvang:15.00 uur
 

Wiebe van der Hout

Ryptsjerk
0511431257