Account
Logo
Zoeken

Gitaarduo opent seizoen 'Sibrandahûs'

SIBRANDAHûS - Guitar Bizarre opent nieuwe seizoen Kloosterkapel Sibrandahûs

SIBRANDAHÛS - Muziekliefhebbers kunnen ook het komende seizoen hun hart weer ophalen in Kloosterkapel Sibrandahuis. Vanaf eind september gaan de concerten weer van start met zowel bekende artiesten als minder bekende acts. Een paar namen? Wat te denken van ex-leden van De Dijk, Erwin Nijhoff, Jim de Groot en/of Inez Timmer. Hoe dan ook, in alle gevallen staat er iedere maand een bak aan artistieke kwaliteit én ervaring op het podium van het knusse kerkje aan de Burdaarderstrjitwei.

Het 31ste culturele seizoen gaat op zondag 29 september los met Guitar Bizarre, een innovatief gitaarduo uit Groningen. Met de combinatie van nylon- en staalsnarige gitaren en zelf gecomponeerde backing tracks, zoeken Hendrik Jan de Jong en Remco de Haan naar de verbinding tussen klassieke en moderne muziekstijlen als pop en jazz. Deze combinatie geeft hun muziek een geheel eigen en origineel karakter. Soms virtuoos, soms ingetogen en romantisch, maar altijd bijzonder.

In 2021 hebben de gitaristen Hendrik Jan de Jong en Remco de Haan samen Guitar Bizarre opgericht. Hendrik Jan stond eerder aan de basis van de pop/rockband Nemesea, die in recordtempo een vaste plek in de internationale rockscene bemachtigde. Remco is voormalig lid van het Groningen Guitar Duo, waarmee hij wereldwijd heeft opgetreden. Van Tokyo en Londen tot aan de Carnegie Hall in New York. De achtergrond van beide musici is hiermee dus totaal verschillend en dit biedt het duo de mogelijkheid om muziek uit diverse richtingen op een vernieuwende manier met elkaar te verbinden.

Het concert van Guitar Bizarre in de Kloosterkapel begint traditiegetrouw om half vier ‘s middags. De deuren gaan om drie uur open. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Contant betalen, graag met gepast geld. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie op:
www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl

Volledige concertagenda seizoen 2024/2025

2024:
29 september: Guitar Bizarre (innovatief gitaarduo)
20 oktober: Arzbach, Brunt en Smit (ex-leden De Dijk)
24 nov: Erwin Nijhoff (solo akoestisch)
23 dec.: Jûn foar de Krystnacht – aanvang 20.30 uur
2025:
26 jan: Rayana (folk, wereldmuziek, klassiek)
23 feb: Jim de Groot (‘zoon van’ en singer-songwriter)
23 maart: Kinda Kinks (tribute-band The Kinks)
13 april: Inez Timmer (Kattekwea: ode aan Irolt)

Waar:Kloosterkapel
Plaats:Sibrandahûs
Datum:29-09-2024
Aanvang:15.30 uur