Account
Logo
Zoeken

Dichter bij Mozart

LEEUWARDEN - Muziek ontmoet poëzie: Fries KamerOrkest brengt Mozart tot leven met woord én klank

Het Fries KamerOrkest organiseert in samenwerking met Explore the North een bijzonder programma onder de titel "Dichter bij Mozart". Tijdens deze concerten wordt de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart verweven met poëzie van aanstormend dichttalent. De concerten vinden plaats op zaterdag 19 oktober 2024 in het Papageno Huis Fryslân in Lemmer en zondag 20 oktober 2024 in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.
Binnen dit project worden jonge en veelbelovende dichters uitgedaagd om poëzie te schrijven geïnspireerd door de kunstvorm muziek, een techniek bekend als ekfrasis. Ter voorbereiding op de concerten volgen de dichters vier intensieve workshops onder leiding van de getalenteerde dichter en cellist Preston Losack. Tijdens deze workshops leren de deelnemers hoe zij hun poëtische visie kunnen verwoorden in samenhang met de muziek van Mozart.
Een van de kernwaarden van het Fries KamerOrkest is om jonge musici een podium te bieden. Dit streven wordt nu uitgebreid naar andere kunstdisciplines, waaronder poëzie. Eerder dit jaar bracht het orkest al een succesvolle samenwerking met jonge filmmakers tot stand. Met “Dichter bij Mozart” wordt de samenwerking met beginnende dichters en de organisatie Explore the North verder uitgebouwd. Explore the North staat bekend om het ondersteunen van jonge talenten in Friesland en omstreken, met een focus op literatuur, taal en meertaligheid.
De gedichten die tijdens deze workshops ontstaan, worden voorgedragen tijdens de uitvoering van Mozarts Haffnersymfonie. Het programma bestaat verder uit Ouverture Der Schauspieldirektor en het Concert voor fluit, harp en orkest. De eerste fluitiste van het Fries KamerOrkest, Anna Andela en harpiste Marije Vijselaar treden daarbij als solisten op.
Zaterdag 19 oktober 2024, 20:00 uur, Papageno Huis Fryslân, Lemmer
Zondag 20 oktober 2024, 15:00 uur Grote of Jacobijnerkerk, Leeuwarden
Kaarten via www.frieskamerorkest.nl en www.papagenohuisfryslan.nl

Waar:Grote Kerk
Plaats:Leeuwarden
Datum:20-10-2025
Aanvang:15.00 uur
 

Anna Andela

Leeuwarden
0630684136