Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Geen jongeren in oude Stins Burgum

wo 1 juni 2005, 20.02 uur

BURGUM - Er komt definitief geen jongerenhuisvesting in het voormalige schoolgebouw De Stins aan de Prinses Irenestraat in Burgum. Dat zegt wethouder Bert Nijboer van de gemeente Tytsjerksteradiel. "Het gebouw is oud en wordt binnenkort gesloopt", aldus Nijboer. Volgens de wethouder is het uitgesloten, dat er op deze locatie woningen komen voor jongeren. "Het oude gebouw voldoet bovendien niet meer aan de eisen", weet Nijboer.

De heer Postma uit Noardburgum is nu eigenaar van De Stins en heeft plannen voor dure appartementen. "Een werkgroep met ondermeer de buurt gaat zich spoedig buigen over het plan, om de locatie De Stins een goede invulling te geven", zegt de wethouder. Dorpsbelang Burgum en de jongerenorganisatie Tjac willen dat het gebouw juist behouden blijft voor toekomstige woningen voor de jeugd, maar volgens Nijboer zit dat er niet in.

"Uiteraard is de gemeente Tytsjerksteradiel wel bezig om betaalbare woningen voor jongeren te realiseren. Samen met de woningbouwvereniging wordt gekeken naar een plan in Burgum-West", zegt Bert Nijboer. Ook elders in Tytsjerksteradiel gaat de gemeente iets voor de jongeren bedenken. Nijboer verwacht spoedig met een oplossing te komen voor de problemen. De wethouder heeft in de raad toegezegd om na de zomer met een plan te komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer