Account
Logo
Zoeken
3.1 °C
© Derk Schoonhoven

Bilker drinkt bier bij jeugd Oudwoude

za 6 augustus 2005, 13.52 uur

ALDWALD - Burgemeester Bearn Bilker heeft vrijdagavond een bezoek gebracht aan de jeugdcaravan aan de Simmerwei in Oudwoude. Onder het genot van een heerlijke Heineken-pils werd eens bijgepraat over hun manier van plezier maken in het dorp. De jeugd had de burgemeester zelf gevraagd om eens langs te komen in de caravan.

De jeugd van Oudwoude vertelde over hun geschiedenis die begon op het dorpsfeest. De jeugd kwam eerst terecht in een hokje achter een boerderij aan de Simmerwei. Het groepje bestaat uit zo'n 15 jongeren en de leeftijd varieert van 17-33 jaar. In november 2004 werd de burgemeester uitgenodigd om langs te komen en vanavond was het dus zover. De jeugd vindt dat ze in de media en het dorp vaak af worden afgeschilderd als asociaal en vinden dit volkomen onterecht. Ze zeggen dat ze geen overlast veroorzaken. Hun onderkomen ligt buiten de kom.

In de gemeente Kollumerland bestaat een aantal plekken waar de jeugd bijelkaar komt om te praten. Binnenkort zal de burgemeester ook nog andere plekken bezoeken om te kijken hoe het in andere dorpen eraan toe gaat. Zo zal de burgemeester binnenkort ook langsgaan bij de jongeren in de caravan aan de Wygeast bij Oudwoude.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.7%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!