-1,3 °C

Fryske Dream-ontbijt in Ryptsjerk

zo 27 november 2005 20.26 uur

RYPTSJERK -

Onlangs is vanuit Tytsjerksteradiel een initiatief gestart voor het project 'In Fryske Dream'. Het project moet Ria Fennema afkomstig uit Hurdegaryp ondersteunen in haar werk. Ze woont in Nairobi en heeft de afgelopen jaren met haar team in Kenia twee weeshuizen opgezet. Verder zag ze met behulp van sponsoren kans om scholen, kleine beroepsopleidingen en begeleiding aan jongvolwassen weeskinderen van de grond te krijgen. Voor haar werk ontving Fennema onlangs de Albert Schweitzer Award of Excelence in Californië in de Verenigde Staten.

'In Fryske Dream' moet een duurzame ondersteuning van Friese bedrijven worden naar de Oostkust van Kenia waar Ria Fennema en haar team bezig zijn het zogenaamde "outreachprogramma" van de grond te tillen. In de regio Malindi zijn naar schatting 15.000 kinderen dakloos en hun ouders zijn bijvoorbeeld overleden aan Aids. Het "outreachprogramma" wil de kinderen zoveel mogelijk in de thuissituatie helpen en voorzien van levensbehoeften. De focus ligt daarna op scholing en opleidingen zodat de kinderen de armoedespiraal kunnen doorbreken.

Het Ludieke Ontbijt op wereld-aidsdag
Op donderdag 1 december van half 8 tot half 10 wordt ten behoeve van het Friese project een ontbijt gehouden bij Frouckje State in Ryptsjerk. Dit ontbijt wordt geserveerd door burgemeester Polderman van Tytsjerksteradiel en wethouder Hafkamp van Leeuwarden. De kosten van dit ontbijt zijn 50 euro p.p. en het geld gaat naar Kenia.H Het reserveren kan via 0511-432790 of 0511-477072.

Meer informatie:
http://www.riafennema.nl
http://www.fryskedream.nl

 

Regionaal nieuws