2,1 °C
Op het kruispunt van Houtigehage bij cafe Sportlust,was raak. De bollende weg met hardhouten palen werden tot drie keer toe een waar obstakel voor kruipende automobilisten. Ook vielen er diverse scholieren op de fiets. Alles gelukkig zonder ernstig letsel

Ongelukken door gladheid op weg

wo 25 januari 2006 08.17 uur

KOOTSTERTILLE -

De ijzel heeft woensdag voor veel ongelukken gezorgd. In de regio deden zich tientallen aanrijdingen voor en bij de politie werden zo'n 30 aanrijdingen gemeld. Ook hebben ziekenhuizen het druk met mensen met botbreuken en kneuzingen die ze opgelopen hadden nadat ze waren uitgegleden.

De politie heeft enige tijd het viaduct van de Wâldwei ter hoogte van Nijega afgesloten. Op het viaduct is het altijd spekglad bij ijzel en rond 8.15 uur zag het er blauw van de zwaailichten omdat er meerdere ongelukken zich voordeden. Er moesten twaalf auto's worden afgesleept. De brandweer van Burgum werd even voor 8.00 uur al ingezet om te assisteren bij een aanrijding met beknelling aldaar.

WâldNet kreeg tot op heden vele meldingen van ongelukken door de gladheid. Zo waren er vier auto's van de brug van Kootstertille geraakt. Bomen zorgden ervoor dat de bestuurders werden behouden van een vrije val. Er raakte hier niemand gewond. Ook in Drogeham werden drie tot vier ongevallen gezien die mogelijk door de gladheid zijn ontstaan. Rond 7.45 uur vond een ongeluk plaats in Kollumerzwaag voorbij de kruising bij Van Seggeren. Hierbij waren meerdere auto's betrokken. Bij dit ongeluk was ook alleen blikschade.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

2,1 °C

11 inbraken

5 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.