8 °C

FNP Achtkarspelen breekt in vertrouwen

do 23 februari 2006 14.34 uur

BUITENPOST -

De FNP Achtkarspelen is uitelkaar gebroken. Woensdag zijn de twee raadsleden Melle Kloosterman en Joop van Houten opgestapt en ze gaan donderdagavond als onafhankelijk raadslid naar de laatste vergadering vóór de gemeenteraadsverkiezingen. De twee kunnen niet meer door één deur met kopstuk en fractievoorzitter Marten van der Veen die al sinds de jaren 70 actief bij de partij betrokken is.

De aanleiding was het feit dat vertrouwelijke informatie dat zaterdag besproken is met de fractie en het bestuur waarschijnlijk is uitgelekt. Er werd afgesproken dat het besluit binnen de vier muren zou blijven maar toch werd er dinsdag tijdens de ledenvergadering in Kootstertille een vraag gesteld over dat specifieke besluit door een lid. Bij Kloosterman en Van Houten was dit de druppel en ze besloten te breken met de FNP terwijl hun hart er wel ligt. "Mar net op dizze manier", zegt Melle Kloosterman. "Marten van der Veen hat it roer yn hannen. It is wol demokratysk mar sa fielt it net", geeft het raadslid te kennen.

Omdat de lijsten voor de verkiezingen al klaar zijn, zullen de twee opgestapte raadsleden gewoon onder de naam FNP op de lijst verschijnen. Het is nog niet bekend of de twee raadsleden onafhankelijk verder gaan of een andere keuze nemen.

Raadslid Joop van Houten was niet aanwezig tijdens de raadsvergadering donderdagavond.

 

Regionaal nieuws

8 °C

11 inbraken

11 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.