7,8 °C

Mega-windturbines welkom bij Dokkum

do 23 februari 2006 18.56 uur

DOKKUM -

Het duurt niet lang meer en zes mega windturbines zullen verrijzen tussen Dokkum en Metslawier. Vanaf zee zal Dokkum en Dongeradeel voortaan niet meer te missen zijn. Tenminste, als het ligt aan haar inwoners. Uit een representatief onderzoek van de gemeente blijkt dat ruim 57% vóór de plaatsing is van zes windturbines langs de Lauwersseewei ten oosten van Dokkum. Bijna 28% ziet de mega-windturbines liever helemaal niet komen en houdt liever vast aan het huidige windmolenbeleid.

Het is opvallend dat vooral mensen uit Ternaard, Wierum en Hantum grotendeels tegen de huidige windmolens zijn met slechts resp. 6%, 4,4% en 4,7% stemmen vóór. Zij vertegenwoordigen zo'n 40% van de in totaal 2814 stemmen. De uitgebreide uitslag is te vinden via de site van de gemeente Dongeradeel. Het was voor de inwoners van Dongeradeel overigens niet mogelijk om 'tegen de windmolens' in het algemeen te stemmen. Er waren slechts vier keuzes: huidige windmolens houden of drie antwoorden vóór de mega windturbines).

De gemeenteraad zal binnenkort een definitieve beslissing nemen over de mega-windturbines. Dinsdag a.s. worden de resultaten besproken in de raad.

 

Regionaal nieuws

7,8 °C

11 inbraken

11 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.