5,4 °C

Piratenfestijn reageert op Lyklema

vr 24 februari 2006 14.53 uur

SURHUISTERVEEN -

De organisatie van het Mega Piratenfestijn is niet blij met de uitspraak van burgemeester Lyklema van de gemeente Achtkarspelen. "De voorgaande twee edities zijn zeer succesvol geweest. Zowel in bezoekersaantal als in de sfeer en gedrag van de bezoekers heeft het evenement aan alle verwachtingen voldaan. Wij willen dus graag wederom een dergelijk evenement in Surhuisterveen organiseren", meldt de organisatie.

Voor de editie van 15 april waren er twee problemen. Het is op die dag 'Stille Zaterdag' en bovendien is het terrein waarop het evenement de voorgaande keren werd georganiseerd verkocht en niet beschikbaar. "Het derde genoemde argument – te veel overlast - willen wij graag nuanceren: er is ons juist door beleidsmedewerker Hendrik Snip van Achtkarspelen meegedeeld dat het evenement voor weinig problemen heeft gezorgd en de bezoekers zich keurig hebben gedragen, zowel tijdens het evenement als op weg naar huis."

Het Mega Piratenfestijn zal ongetwijfeld op 15 april in één van de buurgemeenten worden georganiseerd. Er werd voor de naam "Mega Piraten Festijn Surhuisterveen" gekozen omdat die naam in de laatste twee edities een goede naam had opgebouwd onder de liefhebbers van piratenmuziek. Mocht de nieuwe locatie qua afstand problemen opleveren voor inwoners van Surhuisterveen en omgeving, dan zal de organisatie pendelbussen inzetten voor deze groep bezoekers.

 

Regionaal nieuws

5,4 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.