9,1 °C

Marten, Melle, Joop of toch een vrouw

di 28 februari 2006 19.08 uur

BUITENPOST -

De verkiezingen in de gemeente Achtkarspelen kunnen van doorslaggevend belang zijn voor de huidige FNP-fractie. De kandidaat-raadsleden Joop van Houten en Melle Kloosterman willen doorgaan in de politiek zowel voor de gemeente als voor de FNP. Vorige week gaven ze aan op te stappen omdat er een vertrouwensbreuk was ontstaan. Ook Benedictus besloot te vertrekken. Ze voelen zichzelf echter rasechte FNP'ers en gaan daarom nu voor de voorkeursstemmen. Op deze wijze kunnen stemmers zelf hun oordeel geven in de crisis die de partij doorgaat.

"De leugens fan Marten Van der Veen moatte no ris ophâlde en de FNP net noch mear skansearje", vinden de twee. De kiezer staat nu voor de keuze om haar oordeel te geven over de huidige lijsttrekker, over de opgestapte leden of over de FNP zelf. Zo staan in de top 3 van de lijst ook twee vrouwen waarop gestemd kan worden door mensen die wél voor de FNP zijn maar niet op een van de betrokken kandidaat-raadsleden wil stemmen.

Kloosterman en Van Houten geven verder duidelijk aan dat ze de FNP-ideologie hoog in het vaandel houden. Voor de leden en kiezers willen ze graag weer vier jaar in de raad zitten. Verder eindigen ze met: "We wolle al dy minsken, fanút de FNP en derbûten, dy’t ús de lêste dagen stipe hawwe mei goede wurden, betankje. Dêr dogge wy it foar, Foar jimme!"

 

Regionaal nieuws

9,1 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.