5,7 °C

PvdA geeft geen advies Centrale As

wo 01 maart 2006 21.03 uur

BURGUM -

De PvdA-fractie van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft besloten in de raadsvergadering van 2 maart geen advies over het voorstel Centrale As te geven. De reden hiervoor is het ontbreken van voor de besluitvorming essentiële stukken. Op 2 maart wordt een extra raadsvergadering gehouden met als onderwerp de advisering van de raad over het (gewijzigde) voorkeurstracé Centrale As.

De PvdA fractie vindt voldoende argumenten aanwezig om nu niet tot besluitvorming over te gaan. Zo konden burgers tot 27 februari reageren op het aanvullende Milieu effect rapport (MER). De raad heeft dinsdag een samenvattend overzicht ontvangen van de 13 inspraakreacties zonder enig bestuurlijk standpunt. Verder vindt de PvdA dat de 'second opinion' van TNO moet worden afgewacht. Er is discussie over verkeersprognoses en de PvdA vindt het van groot belang om eerst kennis te nemen van de 'second opinion' in opdracht van de Friese Milieufederatie.

Verder heeft naar verluid Provinciale Staten haar eigen besluitvorming met een maand opgeschoven. Het lijkt de PvdA fractie ondenkbaar dat GS op 7 of 14 maart een besluit over de Centrale As kunnen nemen als het inspraaktraject nog niet is afgewikkeld (reactienota maar vooral het eindoordeel van de MER commissie). "Een besluit over de Centrale As is een verstrekkend besluit dat je op goede gronden met het juiste materiaal moet nemen en niet met de rug tegen de muur" vindt de fractie.

 

Regionaal nieuws

5,7 °C

5 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.