Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Jeugd Opeinde: we zijn geen jeugdbende

di 11 april 2006, 11.23 uur

OPEINDE - Een aantal jongeren in Opeinde is niet te spreken over de berichtgeving over het uit de hand gelopen vreugdevuur en het ingrijpen van de politie daarna. Zo werd in het Friesch Dagblad de groep jongeren betiteld als een jeugdbende en dat steekt de Opeinders nog meer.

"Van jaar op jaar werd er op bijna traditionele wijze een Oudjaarsbrand gesticht op de brug. De gemeente hield keer op keer rekening met deze gezellige brand door zelfs zand op de brug te strooien." schrijft één van de jongeren die anoniem wil blijven. De laatste brand was op deze manier nooit de bedoeling geweest.

"Wij betreuren het zeer dat wij nu door de pers worden beschuldigd als een heuse "bende". Wij zijn er zelfs stellig van overtuigd dat er vele ouderen, op jeugdige leeftijd waarschijnlijk ook wel eens betrokken zijn geweest bij een Oudjaarsbrand. "Moeten wij u dan ook als voormalig 'top crimineel' C.Q. bendelid beschouwen" werd in een mail aan het Friesch Dagblad geschreven. De jeugd zegt voor de gevolgen in te staan, maar niet als bendelid.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie