22,8 °C
Foto: Anne de BoerEen hele generatie haalde zijn groot rijbewijs in een Opel Blitz

Blitzen klaar voor reis naar Duitsland

za 10 juni 2006 21.39 uur

DE TIKE -

De Opel club Sumar reist binnenkort af naar Duitsland voor een internationale Blitz-meeting. Voor diegenen die niet meer weten wat een Blitz is: een vragenwagentje van het merk Opel. Op de thuisbasis aan de Heerenweg werden de mooie oldtimers in het zonnetje gezet om op te drogen na een wasbeurt. De auto's zijn ook mooi te zien voor het doorgaand verkeer tussen Nijega en Burgum.

De meeste vrachtwagentjes wegen zo'n twee ton en ze hebben ook een laadvermogen van twee ton. Met een normaal rijbewijs was het 'net te zwaar' en daarom was het wagentje ideaal geschikt om je 'groot rijbewijs' mee te halen. Generaties hebben dat dan ook vaak gedaan met de Opel Blitz. Dat de voertuigen zo zwaar waren, kwam omdat het plaatwerk veel dikker was dan tegenwoordig. Ook werd er geen gebruik gemaakt van kunststof.

De blitzen zullen overigens de reis niet meer zelfstandig maken naar Duitsland. Op een dieplader worden ze naar de Oosterburen vervoerd. Dit gebeurd overigens vooral om de brandstofkosten in de hand te houden.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

22,8 °C

6 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.