17,8 °C

Minister 'overvalt' Burgumer chauffeur

wo 14 juni 2006 11.43 uur

BURGUM -

De 55-jarige Hielke van der Meulen uit Burgum is woensdagochtend vroeg door minister Karla Peijs in Assen gehuldigd als Ridder van de Weg 2006. De chauffeur werd op het TT-Circuit in Assen van de weg geplukt door een motorteam van de KLPD en tot zijn eigen verbijstering aansluitend door minister Peijs in het zonnetje gezet. Hij kreeg een onderscheiding van de Stichting Veiligheidsplan van TVM.

Als verzekeringsspecialist voor het beroepsgoederen vervoer hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Van der Meulen is chauffeur bij Van der Veen uit Burgum en rijdt per jaar ruim 70.000 kilometer met bouwmaterialen door Nederland. Ook steekt hij tijd in het opleiden en begeleiden van nieuwe chauffeurs.

Door zijn werkgever was Hielke van der Meulen met een smoes naar het TT-Circuit gelokt. Niet zo gek, omdat het motorcircuit geheel gemoderniseerd wordt en zijn werkgever een gerenommeerde vervoerder is van bouwmaterialen. Expeditiebedrijf E. van der Veen is op dit gebied één van de grotere specialisten van Nederland. In de afgelopen 65 jaar is een uitgebreid wagenpark opgebouwd met ervaren chauffeurs. Dagelijks zijn er vijftig vrachtwagens onderweg met beton- en bouwmaterialen.

 

Regionaal nieuws