21,5 °C

Leeuwarder fietsendief verwondt agent

do 15 juni 2006 09.19 uur

GYTSJERK -

Een 29-jarige fietsendief uit Leeuwarden heeft het de politie dinsdagavond erg lastig gemaakt. Hij vernielde een politieauto en verwondde bij zijn aanhouding zelfs een agent die zich onder doktersbehandeling moest stellen. De man had een fiets gestolen bij het zwembad in Gytsjerk en op de Canterlanswei bij Lekkum werd hij door agenten aangehouden. Hij werd niet geboeid achter in de politieauto gezet.

Onderweg naar het bureau werd de man agressief nadat hij te horen kreeg dat hij waarschijnlijk een nachtje op het bureau moest blijven. Hij begon de agenten te slaan en nadat de auto aan de kant was gezet, weigerde hij uit te stappen. Hij begon het interieur en de apparatuur in de auto te vernielen. Met behulp van pepperspray werd de man uit de politieauto gehaald en in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau.

Eén van de twee agenten heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen als gevolg van de klappen die hij kreeg van de verdachte. De politie deed later zelf aangifte van vernieling van een politievoertuig en gaat de schade verhalen op de verdachte.

 

Regionaal nieuws

21,5 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.