18,9 °C

Alarm jaagt inbreker in het nauw

do 27 juli 2006 10.02 uur

BURGUM -

De alarminstallatie van café De Skammel in Burgum heeft donderdag rond 4.30 uur een inbreker flink aan het schrikken gebracht. Via een openstaand raampje boven de deur wist de inbreker aanvankelijk binnen te komen. Het alarm ging af en de inbreker moet zich een hoedje geschrokken hebben. Via de achterdeur kon hij niet wegkomen en hij besloot daarop om een raam in te slaan om vervolgens te ontsnappen. Een getuige zag twee personen wegrennen (zonder buit).

Eerder op de woensdagavond werd ook ingebroken bij tennisvereniging De Leechkamp aan de Lohmanlaan in Burgum. In de kantine werd een kassa opengebroken en het kleingeld meegenomen. Een getuige hoorde hier glasgerinkel en vanuit zijn woning zag hij dat een onbekende man via een raam de kantine binnen ging. De inbreker was al vertrokken toen de politie arriveerde. Een 67-jarige Burgumer deed namens de tennisclub aangifte.

De technische recherche van de politie heeft de zaak in onderzoek. Vorige week donderdagnacht is bij De Skammel eveneens geprobeerd om in te breken via de achterdeur. Deze poging mislukte.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7