18,3 °C

Onderwijskundig Adviesbureau sluit

do 27 juli 2006 10.09 uur

GORREDIJK - De directie van het onderwijskundig adviesbureau (OAB) heeft deze week aan haar relaties bericht gedaan, dat het bureau per 1 augustus 2006 haar deuren sluit. De dienstverlening aan de Opsterlandse basisscholen zal vanuit andere organisaties worden voortgezet. De OAB- medewerkers krijgen grotendeels een nieuwe baan bij de nieuwe uitvoerende organisaties.

De bestuurscommissie voor het OAB is er in geslaagd om het brede scala van diensten ten behoeve van het basisonderwijs in tact te houden. Ook wordt er voor gezorgd, dat alle personeel bij het OAB goed terecht komt. Aanvankelijk was het streven gericht op het in één keer overdragen van het totale dienstenpakket met het bijbehorend personeel aan een grotere onderwijsbegeleidingsorganisatie in deze branche. Dat bleek in verband met de huidige onzekerheden in het land voor deze organisaties geen haalbare zaak. Daarom is er hard aan gewerkt om de bestaande brede productenreeks (die door het onderwijsveld zeer gewaardeerd wordt) bij verschillende organisaties onder te brengen.

De kunsteducatie zal behartigd worden door het Centrum voor de Kunsten A7 en de natuur- en milieueducatie door de Naturij te Drachten. De begeleiding van zorgkinderen is veiliggesteld via het bestaande samenwerkingsverband Opsterwad. Wat betreft de algemene schoolbegeleiding is de gemeente met het daarvoor bestemde budget voorwaarde scheppend voor de scholen. Zij kunnen die deze zorg vervolgens individueel of in een samenwerking van de Opsterlandse bijzondere en openbare basisscholen inkopen.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7