Mid Fryslân te goed voor Flamingo's

zo 17 september 2006, 20.11 sportnieuws

REDUZUM - Flamingo's reisde afgelopen zaterdag naar Reduzum af om de confrontatie met Mid Fryslân aan te gaan. Mid Fryslân, op voorhand de gedoodverfde titelkandidaat, bleek in deze wedstrijd op alle fronten een stap verder te zijn dan het Tamminga-achttal. Uiteindelijk werd verloren met 23-6.

Flamingo's begon met een ietwat gewijzigde opstelling aan deze wedstrijd. Menno Schaafsma was afwezig en daardoor kon Harold Piersma voor het eerst in de basis beginnen. Mid Fryslân, met een aantal bekende routinees in hun gelederen, ging loepzuiver uit de startblokken en zette de geelhemden op achterstand door direct twee vrije ballen te benutten. Ruben Sijtsma gaf respons door van afstand de korf te doorboren. De Reduzumers balden geduldig door en liepen uit naar 6-1. Wederom was het Ruben Sijtsma die van afstand scoorde en de achterstand terugbracht naar 6-2. Daarna was het woord weer aan Mid Fryslân die veel doelpunten wist te produceren.

Harold Piersma verschalkte echter door een mooie omdraaibal zijn opponent en tekende de derde treffer voor de Tamminga-formatie aan. Met een 11-3 achterstand werd de rust ingegaan.

Tijdens de tweede helft probeerde Flamingo’s beter in het spel te komen, maar dat lukte niet. De stijgende lijn van de afgelopen weken kon helaas in deze wedstrijd niet doorgezet worden. De Reduzumers hadden ook maar weinig kansen nodig om een doelpunt te maken en scoorden er lustig op los. Aan het einde van de tweede helft benutte André Bosma een mooi genomen vrije bal. Het laatste woord was aan Harold Piersma die twee doelpunten vanuit de korf scoorde. De eindstand was 23-6 in het voordeel van Mid Fryslân.

Aanstaande zaterdag speelt Flamingo’s thuis tegen ZKC’19 uit Zuidwolde. De wedstrijd begint om 17.00 uur op het B- of C-veld van het sportpark de Swadde.