10,4 °C

© WâldNet

Strawelte oefent weer, zonder Foppe

di 19 september 2006 20.25 uur

BURGUM - Liedjes van de legendarische Friese band Strawelte zijn in 2007 weer live te horen op festivals. Eind 2005 kwam oud bandlid Paul Alma met het idee om Strawelte weer nieuw leven in te blazen. Hij vergat echter boegbeeld Foppe Land uit Kollum te vragen of hij mee wilde doen. Paul en Foppe waren tussen 1987 en 1990 het gezicht van Strawelte.

Paul Alma had graag gezien dat Foppe weer van de partij zou zijn. Foppe schreef nummers voor Strawelte. Foppe liet vorig jaar weten dat hij het niet zag zitten om weer op het podium te staan in combinatie met zijn werk en familie. Aan een eenmalig optreden wilde hij wel meewerken. Oud-bandlid Harry Alma woont tegenwoordig in Antwerpen en kan zo ook niet meedoen.

Op zoek naar nieuwe formatie
Paul Alma zette zijn plan door en via een advertentie kwam hij in contact met een echte Strawelte fan. Gerrit Poortinga uit Leeuwarden had alle muziekbandjes van toen nog en gauw werd duidelijk dat hij de juiste persoon was. Germ Dikland uit Berlikum was ook een Strawelte-fan en met twee muzikanten met een echt 'Strawelte hart' was de formatie bijna compleet. Samen met Kier Duin uit Oosterwolde zullen de vier volgende week voor het eerst weer oefenen in Leeuwarden.

In 2007 weer op de planken
Als alle oude nummers weer vers in het geheugen zitten, wil het nieuwe Strawelte vanaf 2007 weer op het podium staan. Paul Alma zal de zangpartij op zich nemen en de band wil Friese festivals aan doen en plaatsen waar Strawelte eind jaren 80 succesvol was. Gerrit Poortinga weet het verder goed te verwoorden: "We leven in een andere tijd als toen dus we zijn zelf ook zeer benieuwd hoe de reacties zijn, maar hopen dat de muziek en de sfeer zijn werk gaat doen. Aan ons zal het niet liggen."

 

Regionaal nieuws

10,4 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.