11,4 °C
Foto: WâldNet

Brandweer traint groot watertransport

do 21 september 2006 00.47 uur

HIAURE - Brandweerwagens reden op en aan naar De Wylgen in het anders zo rustige Hiaure bij Dokkum. De brandweerkorpsen van Ternaard, Anjum en Dokkum simuleerden woensdagavond een grote brand in de boerderij van familie Bakker, en de hulp van het groot water transport uit Buitenpost was nodig om voldoende bluswater voor handen te krijgen.

De oefening betreft een situatie die zich zomaar in het echt kan voordoen, en één beschikbare brandkraan heeft niet de capaciteit om een boerderij te blussen en het water moet 700 meter verderop uit een sloot worden gepompt. Bij de oefening bleek al snel dat de aanrijtijd van de slangenwagen met een dompelpomp uit Buitenpost een probleem kan opleveren. Voordat het grote bluswerk kan worden gestart is de brandweer van Buitenpost bijna een half uur onderweg om ter plaatse te komen.

Toch blikt bevelvoerder Vincent Waterval van de Ternaarder brandweer terug op een geslaagde oefening. De doelen zijn bereikt, zowel de slachtoffers als de kalveren werden op tijd uit de brandende boerderij gered en de watervoorziening was bij aankomst van het korps Buitenpost snel aangelegd.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

11,4 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.