11,6 °C

Jeugdhonken Holwerd samen verder

do 21 september 2006 12.05 uur

HOLWERD - Er is een tijd geweest dat de jeugdhonken De Buizerd en The Sound in Holwerd niets met elkaar te maken hadden. Dat is verleden tijd. Woensdag hebben beide jeugdonderkomens besloten te gaan samenwerken. Om te beginnen met een gezamenlijke seizoensopening. Maar ook gaat de Buizerd jeugd in The Sound helpen met de bardiensten voor de jongere jeugd. Daarvoor worden onder andere de openingstijden op elkaar aangepast.

Zowel het bestuur van The Sound als van de Buizerd is heel blij met de afspraken. De Buizerd jeugd is ooit een eigen honk begonnen uit onvrede met het beleid van The Sound. En hoewel verschil van mening niet erg is, willen de Holwerder honken wel met elkaar in gesprek blijven. 'De deur moet nooit meer helemaal worden dichtgegooid', zei penningmeester Keimpe Knijft van The Sound. De samenwerking is op gang gebracht op initiatief van ZERO Jongerenwerk.

Doordat de gemeenteraad van Dongeradeel heeft besloten dat na 2010 geen illegale honken meer worden gedoogd, is gezamenlijk optrekken van groot belang geworden om in Holwerd een jeugdhonk te behouden met een breed draagvlak.

 

Regionaal nieuws

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

11,6 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.