10,4 °C

Inbreker gepakt na achtervolging

di 26 september 2006 09.19 uur

DE WESTEREEN - De politie heeft maandagnacht na een flinke achtervolging een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van een inbraak. Rond 5.00 uur werd ingebroken in een winkel van een 63- jarige man aan de Tolweg in Zwaagwesteinde. Een omwonende werd wakker van glasgerinkel en noteerde het kenteken van een auto die wegreed.

Korte tijd later werd de auto door de politie gesignaleerd op de Groningerstraatweg in Leeuwarden. Na een achtervolging via de parallelweg, de Canadezenlaan en de Leo Twijnstrastraat stopte de bestuurder voor het fietspad van de Krijn van der Helmstraat. Daar spatten de inzittenden, twee mannen, uit de auto.

Het tweetal rende weg naar de Gebroeders Wierdastraat. Tijdens een onderzoek in de omgeving met een politiehond werd de man uit Apeldoorn aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politieubureau. De auto bleek dezelfde nacht te zijn gestolen op de Canadezenlaan in Leeuwarden. Het portier werd opgebroken en het contactslot werd verbroken en doorverbonden.

 

Regionaal nieuws

10,4 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.