3,7 °C

Drie gewonden bij ongeluk E-10

di 26 september 2006 13.41 uur

TYTSJERK - Op de Rijksstraatweg ter hoogte van hotel E-10 bij Tytsjerk vond dinsdag rond 13.10 uur een ernstig ongeluk plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Bij het ongeluk zijn drie personen gewond geraakt. Twee personen werden met behulp van de brandweer van Gytsjerk uit het voertuig bevrijd.

Een 20-jarige automobilist uit Groningen kwam vanaf Leeuwarden en wilde op de kruising Zwartewegsend links afslaan. De bestuurder raakte vermoedelijk door het natte wegdek in een slip en botste tegen de achterzijde van de bestelauto van een 21-jarige automobiliste uit Akkrum. Door deze klap raakte ook deze in een slip. Zij kwam met haar voertuig op het kruisingsvlak en botste op de achterzijde van een vrachtauto, bestuurd door een 24-jarige inwoner van Renesse.

Een 59-jarige automobilist uit Hurdegaryp probeerde de auto van de vrouw uit Akkrum nog te ontwijken, maar dat lukte hem niet. Een frontale botsing was het gevolg en door de klap kantelde de auto van de vrouw. De bestuurder uit Hurdegaryp en zijn passagiere moesten door de brandweer uit hun benaderde positie worden bevrijd. De twee zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Ook de vrouw uit Akkrum werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Het verkeer vanaf Hurdegaryp ondervond flinke hinder van het ongeluk en de weg tussen het spoor en E-10 is meteen voor enkele uren afgezet door de politie. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie