2,2 °C

Knapen stelen met smoes bij bejaarden

di 24 oktober 2006 16.32 uur

NOORDWOLDE - Twee knapen van 14 en 15 jaar uit Noordwolde en Beetsterzwaag hebben de afgelopen tijd gestolen thuis bij bejaarden in Drachten en Noordwolde. Het duo werd maandag door de politie gepakt op verdenking van diefstal op de Mandehof door insluiping in Noordwolde. Ook bij twee andere woningen in deze straat hadden de jongens geprobeerd binnen te komen. Door kordaat optreden van de bewoners lukte dit niet.

De politie zoekt nu slachtoffers van insluipingen in bejaardenwoningen in Drachten en Noordwolde. Tijdens het verhoor verklaarde één van de verdachten dat hij, samen met één of mogelijk twee andere verdachten, ook in Drachten een aantal insluipingen in bejaardenwoningen had gepleegd. Om binnen te komen gebruikten ze een smoes. De ene keer werd gevraagd of er van het toilet gebruik mocht worden gemaakt en in andere gevallen werd gevraagd of men mee wilde werken aan een interview voor een schoolopdracht.

De buit bestond in veel gevallen uit kleine geldbedragen. Van de insluipingen in Drachten, en mogelijk ook van andere in Noordwolde, is door de slachtoffers geen aangifte gedaan. Gedupeerden worden dan ook opgeroepen om zich alsnog te melden bij de politie via 0900 - 8844. De twee verdachten zitten vast en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

zaterdag 27 november | 31 reacties

Sinterklaasintocht Anjum

Advertentie