Account
Logo
Zoeken
8.7 °C
Foto: WâldNet |  Donderdag twintig over elf...... De bouw ligt inderdaad stil....

Dantumadeel legt zichzelf bouwstop op

do 26 oktober 2006, 12.45 uur

DAMWALD - De afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Dantumadeel heeft deze week een bouwstop afgekondigd voor een eigen bouwwerk op de eigen werf in Damwoude. Het blijkt dat de loods anderhalve meter te veel naar voren (of achteren) staat. De gemeente Dantumadeel is niet blij met de situatie. "Het is een tegenvaller" aldus Mariska Visser van de gemeente. "De bouw loopt nu weken vertraging op."

Het ging allemaal mis nadat de bouwvergunning was verleend. Medewerkers van Bouw en Woningtoezicht zijn niet tijdig ingeseind om op de bouwlocatie hoekpunten uit te zetten. "Dat is niet gebeurd en dat is onze fout geweest" bevestigt voorlichtster Mariska Visser. Bouwbedrijf Hiemstra ging vervolgens van start met de bouw en deze week ontdekten de medewerkers van Bouw en Woningtoezicht dat de bouw al gestart was en dat de loods verkeerd staat. Het scheelt anderhalve meter in vergelijking met de bouwtekening.

"Zoals er nu gebouwd wordt, kan de huidige bouw blijven staan" weet Mariska Visser. Met het indienen van een gewijzigde vergunning is de oplossing dan ook snel in beeld. Ook wil de gemeente benadrukken dat de gemeente streng is voor particulieren maar dus ook voor haarzelf. Als de gewijzigde vergunning is goedgekeurd, kan de bouw van de loods, waar zoutstrooi-machines een plekje krijgen, hervat worden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer