4,9 °C

Dongeradeel stopt met regiotaxi

do 30 november 2006 12.35 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel stopt met regiotaxi Noordoost Fryslân. De regiotaxi startte eind 2002 en was een initiatief van de gemeenten Ameland, Dantumadeel en Dongeradeel en de provincie Fryslân. Binnen de gemeentegrenzen van Dongeradeel en Dantumadeel kon iedereen gebruik maken van de regiotaxi. De regiotaxi was succesvol en met name in trek bij mensen in de dorpen, op de pierenlijn Holwerd en bij personen met een WVG budget (Wet Voor Gehandicapten).

Door een betere dienstregeling van het vervoersbedrijf Connexxion, de opvolger van Arriva, wordt de regiotaxi overbodig. De dienstregeling gaat per 10 december in. De nieuwe regeling breidt uit met 47% meer ritten waardoor de regiotaxi overbodig wordt. Zowel stad als dorpen zijn beter bereikbaar dan het huidige aanbod. Het WVG- en leerlingenvervoer blijft naast de dienstregeling van Connexxion bestaan.

Nog geen goede aansluiting Ameland
In de aangeboden dienstregeling van Connexxion is de aansluiting op de boot van en naar Ameland vanuit Dokkum nog wel onderbelicht. Hiervoor wordt volgens de gemeente Dongeradeel nog een passende oplossing gezocht. Er wordt gedacht aan meer vervoersmogelijkheden die aansluiten op de reguliere bootverbindingen.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie