Account
Logo
Zoeken
11.1 °C

School mede aansprakelijk voor ongeval

do 30 november 2006, 16.30 uur

DRACHTEN - De Drachtster basisschool Eben-Haëzer is aansprakelijk gesteld voor een ongeval van een tienjarig jongetje uit Opeinde in 2003. Het jongetje raakte gewond nadat een bus hem raakte bij het zwembad De Welle in Drachten. Er waren op dat moment twee ouders, een stagiaire en de leerkracht aanwezig om toezicht te houden op zo'n 40 kinderen. Buiten het toezicht om holde een groep van zo'n 15 kinderen naar buiten waarna het ongeval met de bus plaatsvond.

De rechtbank is van oordeel dat de schoolvereniging mede aansprakelijk is voor het ongeval omdat onvoldoende toezicht is uitgeoefend. Het feit dat de groep jonge kinderen ongemerkt naar buiten kon rennen naar het parkeerterrein waar auto’s en bussen af en aan rijden, maakt dat de school niet aan haar bijzondere zorgplicht heeft voldaan.

De verzekering Fortis van het busbedrijf Javo stelt in de zaak terecht dat het ongeval vermijdbaar was geweest bij beter toezicht. Volgens de rechtbank was het voldoende geweest dat één van de toezichthouders zodanig voor de buitendeur die naar het potentiële gevaar leidde, was gaan staan, dat het niet mogelijk zou zijn geweest dat een dergelijke grote groep jonge kinderen naar buiten zou zijn gehold.

De rechtbank is van oordeel dat zowel Fortis als de school voor de helft van de schade van slachtoffer draagplichtig is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.2%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk