4,5 °C
Foto: WaldNet

Nieuw cellencomplex voor Drachten

vr 01 december 2006 14.15 uur

DRACHTEN - Onder grote media-belangstelling werd vrijdagmorgen in Drachten het nieuwe cellencomplex gepresenteerd. Al voor de opening kwam er nogal wat kritiek op het 'luxe' complex. De arrestanten hebben namelijk de mogelijkheid om beperkt computerspelletjes te spelen en naar 3 algemene internationale zenders (Nationaal Geogaphic, Discovery Channel en Eurosport) te kijken.

Het complex is op het gebied van veiligheid uniek in zijn soort, zelfs de vluchtwegen zijn in de gang aangegeven. In Amsterdam bestaat hetzelfde type cel, met een mediazuil, al enige jaren. De ervaring van de arrestantenwacht in de hoofdstad is dan ook gebruikt om het nieuwe complex nog veiliger te maken voor zowel de arrestant als de mensen die met de arrestanten omgaan. Een uitgangspunt is dat de arrestant als gast behandeld dient te worden.

De kosten voor het nieuwe complex zijn in totaal zo'n 8 miljoen euro geweest. In het complex zijn in totaal 22 cellen á 190.000 euro per stuk. Er is één anticlaustrofobiecel en er is een cel zonder meubilair en met een dubbele deur voor luidruchtige arrestanten. Daarnaast is het complex voorzien van een advocatenkamer, bezoekkamer, een kamer voor de arts of verpleegkundige en er zijn 12 verhoorkamers en vijf ophoudkamers. De arrestant kan verder de temperatuur in de cel tot op zekere hoogte instellen en de vloerverwarming die ook onder het bed ligt, moet voorkomen dat de 'gast' van Friese politie niet onderkoeld kan raken.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie