4,5 °C

CDA te lang aan macht in Kollumerland

vr 01 december 2006 16.55 uur

KOLLUM - Het wordt tijd dat in de gemeente Kollumerland een nieuwe politieke partij wordt opgericht. Dat vindt Gemeentebelangen Friesland. "It CDA is der al jierrenlang oan 'e macht mei in kolleezje dat lykwols noait feroaret" vindt Jouke Dantuma van Dantumadeel '82. Raadslid Dantuma speelt met zijn partij een belangrijke rol in de buurgemeente en hij denkt dat er veel mensen in Kollumerland belang hebben bij een partij die dichtbij de burger staat.

De aanleiding was de uitslag van de staten verkiezingen. Veel Kollumerlanders kozen voor Gemeentebelangen Friesland terwijl er in de gemeente niet zo'n partij actief is. Met een oprichtingsvergadering wordt nu onderzocht of er animo is. Jouke Dantuma vindt het verder van belang dat in het NOFA-verband ook Kollumerland een partij heeft met veel mensen die actief betrokken zijn. Van de vier NOFA-gemeenten is Kollumerland de enige zonder. Het doel is om in 2010 mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Mensen die zich willen inzetten voor Gemeentebelangen kunnen de oprichtingsvergadering bijwonen. Deze is op 12 december om 20.00 uur in dorpscentrum De trije Doarpen in Kollumerzwaag.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie