11.3 °C

Drachtster wil wel zitten voor auto

do 18 januari 2007 15.28 uur

LEEUWARDEN - De 41-jarige Drachtster had er alles voor over om zijn tien maanden geleden in beslag genomen Dodge RAM Van terug te krijgen. Zelfs een poosje zitten was geen probleem, als hij maar weer in zijn auto kon rijden. De auto was begin april vorig jaar in beslag genomen omdat de Drachtster zonder verzekering rondreed.

De politie liet de Dodge even op de Baansend staan, omdat men een spoedklusje had. Toen de Drachtster even later de hond uitliet en zag dat de auto er nog steeds stond, stapte hij in en reed hij weg. Toevallig had hij de reservesleutels bij zich. Twee dagen later kwam de politie langs. In de woning vond men een hennepkwekerijtje met 80 planten.

In maart 2005 werd de Drachtster veroordeeld omdat hij 120 planten in huis had. Van de destijds opgelegde voorwaardelijke straf zette de Leeuwarder politierechter 1 maand om in een 'echte' celstraf. Prima, vond de Drachtster als hij zijn auto maar terugkreeg. De rechter was onverbiddelijk. De verdachte kreeg een werkstraf van 100 uur. De auto werd verbeurd verklaard en zal te zijner tijd verkocht worden. Alles wat de Dodge boven de 500 euro zal opbrengen, gaat naar de diep teleurgestelde eigenaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws