11.8 °C

Zorgsysteem 't Holdersnêst genomineerd

vr 19 januari 2007 02.45 uur

HARKEMA - Het digitale leerlingenzorgsysteem van basisschool 't Holdernest in Harkema is genomineerd voor de landelijke onderwijsinnovatieprijzen. Dit jaar worden deze tijdens de Nationale onderwijstentoonstelling in Utrecht voor het eerst uitgereikt. Minister van Onderwijs, Maria van der Hoeven, zal hierbij aanwezig zijn. It Holdernest is genomineerd in de categorie "Onderwijs en leren met ICT".

Naast de inzending van 't Holdersnêst zijn er nog drie ict-innovaties genomineerd voor deze prijs. Vanuit de gedachte dat leerkrachten bij het uitvoeren van hun taak niet overladen moeten worden met veel administratieve handelingen heeft de school in Harkema het initiatief genomen om de leerlingenzorg digitaal te maken. De vele mappen met de daaraan gekoppelde papieren rompslomp werkten onoverzichtelijkheid in de hand. Het resultaat werd I-carus, een digitale applicatie.

Openbare basisschool De Balkwar te Kootstertille was één van de pilotscholen die al meer dan twee jaar met I-carus werkt. Inmiddels maken drieëntwintig scholen gebruik van de applicatie, waaronder alle openbare scholen in de gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland en Dantumadeel. De onderwijsinspectie heeft kritisch naar het systeem gekeken en oordeelde positief.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws