11.4 °C

'MFC is eerder appartementencomplex'

vr 19 januari 2007 09.10 uur

DAMWâLD - Het nieuwe dorpshuis van Damwoude lijkt eerder op een appartementencomplex (26 stuks en incl. een supermarkt) dan een multifunctioneel centrum. Deze stelling werd donderdagavond geopperd op een laatste informatieavond over de plannen. De avond werd in het gemeentehuis in Damwoude gehouden om het concept, zoals het ingediend is bij de gemeente, nog eens te delen met mensen die interesse hebben. De avond trok enkele tientallen belangstellenden.

Het complex zal een gebouw worden van drie woonlagen met daarin de C1000 die het grootste gedeelte van de begane grond inneemt inclusief 61 parkeerplaatsen. Ook zullen 26 appartementen een plaats hebben in het gebouw en voor deze bewoners zal er een parkeerkelder komen die ruimte biedt voor één auto per woning. De muziekschool zal ook een plekje krijgen in een geïsoleerde ruimte zodat er geen overlast kan ontstaan. Voor de jeugd komt er verder een 'jeugdzaal' komen waar plaats is voor zo'n 35 jongeren.

De gemeenschapsruimte riep de meeste vragen op. Vooral het feit dat deze slechts 60-80 mensen kan herbergen, werd niet echt gewaardeerd. De zaal kan dan niet goed gebruikt worden voor bijv. Sinterklaas-feesten etc. Een grote zaal voor 300-500 personen zou echter in het huidige plan niet rendabel zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws