11.4 °C

Groepjes kinderen op dievenpad

vr 19 januari 2007 10.17 uur

DRACHTEN - De politie heeft drie groepjes kinderen van 12 tot 14 aangehouden omdat ze winkeldiefstallen hebben gepleegd in een warenhuis aan de Zuidkade. In totaal gaat het om tien jongeren uit Drachten. Op de koopavond van 1 december waren de drie groepjes, zonder dat ze het van elkaar wisten, actief om cosmetica-artikelen en sieraden te stelen. In de winkel werden de verkooplabels verwijderd, waarna de artikelen gemakkelijk konden worden meegenomen.

De winkelier deed aangifte en de politie heeft een onderzoek gestart. Na het horen van diverse getuigen en intensief onderzoek kon de politie vorige week de tien jongeren aanhouden. Eén groepje bestond uit twee meisjes, de andere groep bestond uit twee meisjes en een jongen en de grootste groep bestond uit vijf meisjes. De drie groepen kenden elkaar niet en het was puur toeval dat ze op dezelfde avond in dezelfde winkel actief waren.

De jongeren zijn allemaal op het politiebureau uitgenodigd en in het bijzijn van hun ouders verhoord. Na het opmaken van het proces-verbaal zullen de jongeren worden aangemeld bij het Haltbureau voor het ondergaan van een alternatieve straf. Een aantal van hen zal zich moeten verantwoorden voor de kinderrechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws