11.3 °C

Duizenden euro's schade door storm

vr 19 januari 2007 10.50 uur

BURGUM - De storm die donderdag over de regio raasde heeft voor vele tienduizenden euro's schade aangericht. Dit blijkt uit een inventarisatie na de storm. De wind bereikte snelheden van 130 kilometer per uur. De overheid adviseerde mensen ten tijde van de storm niet de weg op te gaan. In de regio werden de meeste problemen veroorzaakt door omgevallen bomen, waardoor wegen moesten worden afgesloten.

Drukte alom voor brandweer
De brandweer van diverse korpsen had het druk met het opruimen van de omgevallen bomen, weggewaaide borden en overige schade. In Dokkum rukte de brandweer zes keer uit. Eerder op de dag werden er verschillende straten afgesloten door wateroverlast. Naast Dokkum had ook de brandweer van Burgum het druk. De brandweer van Burgum moest rond in actie komen bij sporthal De Westermar in Burgum. Daar bleek een deel van het dak door de wind gegrepen te zijn. Verder vielen diverse bomen om, met schade tot gevolg.

Tienduizenden euro's schade
Al met al richtte de storm voor vele tienduizenden euro's schade aan. In Drachten en Tytsjerk raakten door de storm auto's geschadigd. In Buitenpost werd een paardentrailer geplet. Daarnaast raakten op diverse plaatsen verschillende daken los. Zo waaide het dak van de ijsclub in Ureterp en de korfbalkantine in Boelenslaan weg, ook het dak van de Expert in Surhuisterveen moest het ontgelden. Daarnaast raakten door de storm daken van huizen in Kollumerzwaag en Burgum beschadigd.

De meeste meldingen die bij verzekeringsmaatschappijen binnenkwamen gingen over schade op en om het huis. Met name losgewaaide dakpannen en omgewaaide schuttingen. De schade die door de storm is aangericht wordt in de meeste gevallen door verzekeraars vergoed, tenzij er sprake is van achterstallig onderhoud. Landelijk loop de schade in de tientallen miljoenen euro's.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws