17.2 °C

Eis: 2 jaar cel voor dodelijk ongeval

wo 24 januari 2007 17.46 uur

LEEUWARDEN - Een verkeersongeval op de Ljouwerterdyk bij Ferwert, op 18 juni 2005, kostte de 23-jarige Ronnie Bakker uit Blije het leven. De 21-jarige kameraad en dorpsgenoot van het slachtoffer liep een zware hersenkneuzing op. Hoewel hij het zelf niet meer wist, oordeelde de rechtbank in Leeuwarden vorig jaar juli dat de 21-jarige achter het stuur van zijn eigen Mercedes heeft gezeten. Hij had teveel drank op.

De rechtbank veroordeelde hem tot een celstraf van twee jaar en een rijontzegging van vier jaar. Dat was een veel zwaardere straf dan de officier van justitie had geëist. In hoger beroep eiste de advocaat-generaal -de officier van justitie bij het gerechtshof- dinsdag exact dezelfde straf zoals vorig jaar door de rechtbank werd opgelegd.

De twee Blijsters waren op 18 juni op het Ternaarder dorpsfeest geweest. Nadat ze 's middags thuisgebracht waren door twee meisjes, gingen ze toch weer op pad in de Mercedes van de 21-jarige. Getuigen zagen de auto met hoge snelheid over de Ljouwerterdyk rijden. In een flauwe bocht raakte de Mercedes van de weg. Via een rij wilgen belandde de auto in de sloot. Het slachtoffer overleed diezelfde avond aan zijn verwondingen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws