11.4 °C

Foto: BH | Straatnaambord, een kado van de motorrijders van Team Verkeer

'Peetvader' Fred stopt bij politie

za 27 januari 2007 13.55 uur

HURDEGARYP - Brigadier Fred Willekes uit Hurdegaryp werd donderdag verrast door zijn collega's op zijn laatste werkdag. Willekes is de 'peetvader' van het Team Verkeer van de Friese politie. Na 37 jaar trouwe dienst zette hij, coördinator verkeer Team Leeuwarden, deze week een punt achter zijn loopbaan.

Fred werd vanuit zijn woonplaats gehaald door motorrijders van "zijn Team Verkeer" en werd met zijn gezin in een old-timer Jaguar als een ware V.I.P. naar Leeuwarden geëscorteerd. Onder luid kabaal van de sirenes volgde een heuse "tour of fame" langs de bureaus waar Fred gewerkt heeft. Dat dit veel bekijks in de Leeuwarder binnenstad opleverde, mag duidelijk zijn. De verschillende bureaus waren leeggelopen en de collega's stonden op straat voor het bureau Fred in grote getale uit te zwaaien.

De tour eindigde toepasselijk bij Fire-pallace aan de Nieuwestad. Hier is Fred 37 geleden begonnen toen dit nog een politiebureau was. Hier werden de nodige foto's gemaakt waarna er even verderop in Liuwherne aan de Westerplantage een massaal bezochte afscheidsreceptie gehouden werd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws