16 °C

Driesumer breekt pols echtgenote

ma 14 mei 2007 16.39 uur

LEEUWARDEN - Een 35-jarige Driesumer moet zes weken zitten omdat hij in mei en juni vorig jaar zijn toenmalige echtgenote heeft bedreigd en mishandeld. De politierechter in Leeuwarden zette maandag bovendien een voorwaardelijke straf om in een definitieve celstraf. Bij een van de confrontaties draaide de man de arm om van zijn vrouw waardoor haar pols brak. De twee zaten midden in een echtscheidingsprocedure.

Op 14 mei zocht de Driesumer zijn vrouw op, die bij een vriend in Broeksterwoude op bezoek was. De vrouw sloot zich op in haar auto, ze draaide de portierruit open om te praten. De Driesumer stompte haar daarop drie keer in het gezicht. Vervolgens pakte hij het mobieltje van de vrouw af en draaide hij haar arm zo hard om, dat de pols brak. Drie dagen later had de man een deuk in de auto van zijn eega geschopt. Twee weken daarna dreigde hij de vrouw 'een kogel door de kop' te zullen schieten.

De Driesumer, die maandag niet op de zitting van de politierechter kwam, heeft een strafblad waarop de nodige geweldsdelicten prijken. De officier van justitie eiste voor de nieuwe feiten een gevangenisstraf van zes weken. Een voorwaardelijke celstraf van twee maanden moest omgezet worden, vond de officier. De rechter volgde de eis op alle punten. Dat betekent dat de Driesumer zes weken plus twee maanden de cel in gaat.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws