16 °C

Stroobosser leeft zich uit op inboedel

ma 14 mei 2007 21.36 uur

LEEUWARDEN - De politierechter veroordeelde een inwoner van Stroobos (31) maandag tot een geldboete. Omdat een 46-jarige Surhuizumer zijn moeder nog geld verschuldigd was, had de verdachte samen met zijn twee jaar oudere maat op 9 september 2006 de man opgezocht. De twee waren zwaar beschonken. De Surhuizumer had samen met zijn partner een poosje bij de moeder van de Stroobosser ingewoond. De man zou de vrouw nog honderd euro verschuldigd zijn.

De Stroobosser liet er geen gras over groeien. Toen hij eenmaal in de woning van de Surhuizumer was, leefde hij zich uit op de inboedel. De man graaide de televisie uit de tv-kast en smeet het toestel op de grond. Zowel de tv als de kast overleefden het niet. Verder zwaaide hij wild om zich heen met een stoel en probeerde hij een hanglamp tegen het hoofd van de Surhuizumer te slingeren. Ook de lamp sneuvelde.

De Surhuizumer zou een paar klappen tegen de schouders en in het gezicht hebben gehad. De verdachte gaf toe dat hij de man drie keer had geslagen, maar hij wist zeker dat hij hem niet in het gezicht had geraakt. 'Een typisch geval van eigenrichting', vond de officier van justitie. De rechter was het daarmee eens en veroordeelde de Stroobosser tot een boete van 350 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws