19.7 °C
Foto: Libbe Bouma

Trailerhelling geopend in Drachten

vr 25 mei 2007 17.52 uur

DRACHTEN - Vrijdag is de trailerhelling nabij 'It Djippe Gat' op industrieterrein De Haven in Drachten officieel geopend door wethouder Cees Kuipers en voorzitter Siebe Huizenga van Hengelsport Vereniging (HSV) Voorwaarts. Ook werd een door de hengelsportvereniging ontworpen info-bord onthuld met een plattegrond van het gebied en afbeeldingen van de voorkomende vissoorten.

De trailerhelling kan worden gebruikt om boten te water te laten en dat gebeurde uiteraard vrijdag tijdens de opening. De genodigden probeerden vervolgens een eerste snoekbaars te vangen op 'It Djippe Gat'. Het vangen van de eerste vis staat symbool voor de officiële start van het nieuwe roofvisseizoen op 26 mei.

HSV Voorwaarts zegt verheugd te zijn dat de helling gereed is. Vanaf de helling ben je binnen twee minuten op uitstekend viswater of vaar je door naar bijvoorbeeld de Smalle Ee, de Veenhoop of Eernewoude. Het ontwerp van de helling is uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de hengelsportvereniging. De totale kosten voor de helling bedragen 72.000 euro. De provincie subsidieerde ruim 30.000 euro en de hengelsportvereniging droeg 10.000 bij.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws