21.5 °C

Agressief van drank, drugs en medicijn

vr 25 mei 2007 20.45 uur

LEEUWARDEN - "Als u drank op hebt, is men bang voor u", zei de officier van justitie tegen een 29-jarige Anjumer. De man moest zich vrijdag voor twee geweldsdelicten verantwoorden bij de Leeuwarder politierechter. Op 20 augustus 2005 had hij tijdens een feestje iemands hoofd onder water gehouden. Dat ontkende de Anjumer niet, maar hij voegde er wel aan toe dat de ander aan hem had gezeten en hem had aangevallen. En dat liet hij niet zomaar over zijn kant gaan, zo liet hij de rechter weten.

Er was een worsteling ontstaan, waarop hij de andere man in een klein zwembadje eventjes met het hoofd onder water had geduwd. "Ik wou hem laten afkoelen", zei de verdachte. Op 25 juli vorig jaar was hij zijn toenmalige vriendin te lijf gegaan. Hij had veel gedronken - bier en ongeveer driekwart liter bacardi - en hij had drugs gebruikt. In combinatie met zijn medicijnen bleek dat een explosieve mix te zijn. De Anjumer zei later dat hij was 'geflipt'. Hij had zijn vriendin bij de keel gepakt en naar de slaapkamer gesleurd, waar hij haar op de grond had gegooid.

De man heeft een strafblad met aardig wat geweldsdelicten prijken. Begin deze week werd er bij de rechtbank in Groningen een celstraf van 16 maand tegen hem geëist. De Anjumer is volgens eigen zeggen hard bezig om van de drank af te kicken. Hij wil zijn leven beteren. "Ik zet me daar echt met 100% voor in", zei hij. Van de politierechter kreeg hij een celstraf van vier weken. Een eerder voorwaardelijk opgelegde straf werd omgezet in een celstraf van een week. Op 5 juni hoort de man wat voor straf de Groninger rechters voor hem in petto hebben.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vandaag, 15.19 uur

Rondzwaaiende haren op SOA