18.3 °C

Drankrijder botste met woningen

za 23 juni 2007 11.22 uur

HURDEGARYP - In december 2006 vloog een 55-jarige man uit Hurdegaryp op de Koaikamp in zijn woonplaats met de auto uit de bocht. De man vloog door twee voortuinen en raakte de gevels van twee woningen. Wonder boven wonder deed zijn auto het nog. Vrijdag moest de brokkenpiloot voor de rechter komen.

De man beweerde dat het ongeval niet kwam doordat hij teveel had gedronken. Volgens hem had hij wat te snel gereden en een inschattingsfout gemaakt. De politie hoefde niet veel moeite te doen om de bestuurder te achterhalen: zonder dat hij het wist had hij een kentekenplaat achtergelaten. Hij werd van huis opgehaald om te blazen. Hij had bijna drie keer teveel gedronken: 1,38 promille. Hij zei dat hij was doorgereden omdat hij geschrokken was.

"Ik was niet meer bij mijn positieven", aldus de verdachte. Hij had de rechter een brief geschreven waarin hij spijt betuigde. Sinds het ongeval heeft volgens zijn zeggen geen druppel drank meer gehad. De volgende ochtend heeft hij zijn excuses aangeboden bij de bewoners en de schade vergoed. De officier van justitie eiste een boete van 1300 euro, waarvan de helft voorwaardelijk en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De rechter doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws