18 °C
© S. Peterson |  U kunt het meemaken tijdens de uitvoeringen achter De Pleats in Burgum op 26, 27, 29 en 30 juny. Een stuk van Carlo Goldini, vertaald door Tryntsje van der Zee, regie Anny Veenstra.

De Opera geeft prachtig schouwspel

zo 24 juni 2007 13.39 uur

BURGUM - Terwijl in Groningen een elftal professionele Hollandse jongens in stromende regen zich een slag in de rondte werkten om met een bal een Europese bokaal te bemachtigen, speelden een tiental Friese amateurs onder blauwe lucht een prachtige rol in de première Iepenloftspul De Opera in Burgum. Beide groepen met succes.

Voor het beleven van een opera denkt men algemeen aan personen met bijzondere zangstemmen in een vrij statisch schouwspel. Om De Opera in het Iepenloft-theater in Burgum te beleven, heeft men geen enkele operateske achtergrond nodig en hoeft men zeker geen statisch gebeuren te verwachten.

In strakke dialogen met hilarische situaties laat Anny Veenstra (regie) haar spelers dynamisch hun rol in De Opera spelen. Werkloze operazangers proberen zich groots voor te doen en elkaar de lucht weg te ontnemen in een zich aandienende rol in een operastuk. Een rijke Turk doet zich voor als redder. Wie speelt wat?

Een kleurrijk schouwspel met prachtige kostuums waar je vaak ogen te kort komt om alle speeldetails in 1 keer op te nemen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws